Voormalig AZ-spits schiet Elche in veilige haven

20 april 2015, 23:27

Elche CF lijkt ook dit seizoen het hoofd boven water te houden in de Spaanse Primera Division. In een weinig hoogstaande wedstrijd pakte de ploeg maandag drie belangrijke punten tegen Real Sociedad. Het werd 1-0, door een doelpunt van Jonathas Cristian de Jesus Maurício.

De naam Jonathas zal bij voetbalfans in Nederland en met name Alkmaar een belletje doen rinkelen, de spits stond tussen 2008 en januari 2011 onder contract bij AZ. Via de Italiaanse clubs Brescia, Pescara, Torino en US Latina Calcio kwam de Braziliaan afgelopen zomer bij Elche terecht. Daar is hij van grote waarde, tegen Sociedad maakte de inmiddels 26-jarige Braziliaan al zijn tiende doelpunt van dit seizoen in de Primera Division.

Zijn doelpunt tegen Sociedad kreeg Jonathas min of meer cadeau. Na een kleine twintig minuten kon de spits profiteren van een enorme blunder achterin bij de Basken. Deze treffer bleek voor Elche voldoende voor de zege, de ploeg heeft nu zes punten voorsprong op de teams onder de rode degradatiestreep.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen