De Jong wil Depay en Wijnaldum overhalen om te blijven

21 april 2015, 07:58

Na een zeer succesvol seizoen lijken de twee smaakmakers van PSV in de zomer naar een andere club te verkassen. Hoewel een uitgaande transfer van zowel Memphis Depay als Georginio Wijnaldum onvermijdelijk lijkt te zijn, heeft Luuk de Jong een langer verblijf van de belangrijke spelers nog niet opgegeven. De spits gaat naar eigen zeggen zijn best doen om de twee over te halen om in het Philips Stadion te blijven.

"Natuurlijk heb ik de behoefte om Depay en Wijnaldum over te halen", sprak De Jong maandagavond bij RTL Late Night. "We hebben een heel goed team en daarom zou het mooi zijn als we met deze ploeg de Champions League in kunnen gaan", zegt de spits, die zelf geen doorbraak in buitenlandse competities wist te forceren bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United. "Daar wil ik wel graag met hen over praten. Ze zijn meer dan welkom."

Bij PSV willen ze volgend seizoen weer een 'kampioenswaardige' selectie hebben. De Jong heeft er vertrouwen in dat deze er komt te staan. "Ik weet dat het lastig wordt om Memphis en Georginio te behouden, maar ik heb alle vertrouwen in Toon Gebrands en Marcel Brands", doelt de jong op de algemeen directeur en de technisch manager van PSV.

Vooral Depay staat concreet in de belangstelling van een aantal hele grote clubs. Liverpool, Manchester United en Paris Saint Germain zouden de topscorer van de Eredivisie op hun verlanglijstje hebben staan. Of Depay de status van topscorer zal behouden is overigens nog de vraag, aangezien De Jong slechts één keer minder (twintig versus negentien) heeft gescoord. "Natuurlijk wil ik graag topscorer van Nederland worden", aldus de kopsterke spits. "Maar als we met zijn tweeën op de doelman afgaan, dan zal Memphis de bal op mij afleggen en ik op hem. We gunnen elkaar alles."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen