Beloftencoach Newcastle prijst De Jong: "Een topspeler"

21 april 2015, 10:24

Siem de Jong zette maandagavond weer een stap richting volledige fitheid. De middenvelder annex aanvaller speelde 72 minuten mee met de beloften van Newcastle United. Het was de tweede wedstrijd voor de 26-jarige Nederlander, sinds hij hersteld is van een klaplong. Peter Beardsley, de beloftencoach van The Magpies, is onder de indruk van onze landgenoot.

De beloften van Newcastle wonnen met 1-2 bij Derby County. De Jong scoorde niet, maar leverde wel een assist. "Hij speelde zeer goed", zegt Beardsey. De trainer van het beloftenelftal is lyrisch over de Nederlander. "Hij stak er samen met twee anderen bovenuit. Het voorbereidende werk van Siem bij de tweede goal was geweldig."

De Jong lijkt met de dag sterker te worden. "Hij was fantastisch, hij leest het spel en er zit bij hem achter alles een gedachte", stelt Beardsley. "Hij is een topspeler, ik ben fan van hem. Ik zag hem bij Ajax al spelen, toen hij in de beslissingswedstrijd om het kampioenschap (tegen FC Twente, red.) bepalend was. Hij wilde niet gewisseld worden, maar ik wilde niet dat hij weer een blessure op zou lopen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen