"Dordrecht heeft laagste begroting in betaald voetbal"

21 april 2015, 13:00

Het zat er al tijden aan te komen, maar sinds afgelopen weekend is het officieel: FC Dordrecht is gedegradeerd naar de Jupiler League. Het kwam absoluut niet als een verrassing en daarom was de club achter de schermen al bezig met het komende seizoen. Het contract van trainer Jan Everse werd met één jaar verlengd en technisch directeur Marco Boogers heeft nu de spelersbegroting voor de volgende jaargang bekendgemaakt.

Deze is vastgesteld op 525.000 euro en dat is volgens Boogers de laagste begroting in de Jupiler League. "Het verwachtingspatroon zal enorm zijn, omdat iedereen nog aan dit seizoen zal denken", geeft Boogers aan in gesprek met Voetbal International. "Maar de realiteit is dat wij de laagste begroting hebben van alle clubs in het betaalde voetbal."

De inkomsten die dit seizoen binnengestroomd zijn worden door de Dordtenaren geïnvesteerd in een nieuw stadion. Dat is essentieel voor de toekomst van de club. "FC Dordrecht heeft geen toekomst zonder een nieuw stadion, dat heeft de hoogste prioriteit. Als dat niet gerealiseerd wordt, zie ik het heel somber in."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen