Gözübüyük krijgt rust: "Vanwege publiciteit het beste"

21 april 2015, 13:22

Serdar Gözübüyük kwam afgelopen zaterdag op negatieve wijze in de publiciteit, naar aanleiding van beschuldigingen over betrokkenheid bij het manipuleren van wedstrijden. De naam van de scheidsrechter wordt genoemd in de matchfixingzaak rond Paul R., een in Duitsland in hechtenis verkerende verdachte. De arbiter krijgt vanwege de aantijgingen en de lopende zaak rust van de KNVB.

Gözübüyük zal twee weken lang geen wedstrijden fluiten. Dit besluit is door de scheidsrechter in kwestie en de KNVB genomen. "De KNVB betreurt het dat er zonder feitelijke onderbouwing zoveel publiciteit rond Gözübüyük ontstaat en dat het daardoor het beste is om tot deze rustperiode over te gaan", meldt de voetbalbond in een statement.

De KNVB liet eerder al weten dat het de integriteit van Gözübüyük niet in twijfel trekt. "Tot op de dag van vandaag ontving de KNVB geen signaal van politie, justitie, Openbaar Ministerie of welke andere officiële instantie dan ook over Gözübüyük in relatie tot het manipuleren van wedstrijden", stelt de bond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen