UEFA verandert opzet: PSV mag hopen op pot 1

21 april 2015, 16:22

PSV mag bij de loting voor de groepsfase van de Champions League, op 27 augustus in Monaco, hopen op een plek in pot 1 en dus het ontlopen van de sterkste ploegen. De UEFA heeft dinsdag de opzet van de loting veranderd; voortaan zitten in de eerste pot niet langer de titelverdediger en de zeven beste clubs, maar de titelhouder en de kampioenen van de zeven hoogst geklasseerde landen op de UEFA Coëfficiëntenranglijst.

In dat klassement is en blijft Nederland de nummer acht, maar toch is er hoop voor PSV op een plek in pot 1. Op het moment dat de titelverdediger ook kampioen is in één van de zeven grootste voetballanden van Europa, dan schuift het vrijgekomen plekje in de hoogste bokaal door naar de nummer acht van de UEFA Coëfficiëntenranglijst.

Juventus, Bayern München, Paris Saint Germain en FC Barcelona zijn de teams die in eigen land momenteel bovenaan staan en nog in de Champions League zitten. Juventus en Bayern kunnen komend weekend in respectievelijk Italië en Duitsland al kampioen worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen