Nederlandse matchfixer Paul R. bekent schuld

22 april 2015, 14:42

De Nederlander Paul R. heeft dinsdag tegenover de Duitse rechter bekend dat hij schuldig is aan matchfixing, schrijft de NOS. R. gaf toe dat hij in het verleden spelers van Sankt Pauli heeft omgekocht om veel winst te kunnen maken op de Aziatische gokmarkt.

Het gaat om vier wedstrijden uit 2008 en 2009. De zaak is eigenlijk veel groter, maar om tot een veroordeling te kunnen komen zijn deze duels eruit gekozen. R. zou spelers van Sankt Pauli steeds tienduizenden euro's hebben betaald en vervolgens 30.000 tot 150.000 euro hebben ingezet op de desbetreffende wedstrijden om grote winst te kunnen maken.

R., ook bekend als 'Rooie Paul', moet bij de rechtbank in Bochum voorkomen met drie medeverdachten: de voormalige Sankt Pauli-spelers René Schnitzler en Björn Brunneman, en een tussenpersoon. R. is van het viertal vooralsnog de enige die wil praten, in de hoop op strafvermindering of voorlopige invrijheidstelling.

Morgen (woensdag) wordt R. uitgebreider gehoord door de rechter. Het Duitse OM vermoedt dat R. ook in Nederland wedstrijden heeft gemanipuleerd, al valt dit buiten de lopende zaak. Volgens De Volkskrant wordt de naam van scheidsrechter Serdar Gözübüyük genoemd in het dossier. De leidsman ontkent elke betrokkenheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen