Indrukwekkende eerste helft brengt Bayern naar laatste vier

21 april 2015, 22:47   Bijgewerkt: 22 april 2015, 00:17

Ondanks een 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd in Portugal heeft Bayern München op superieure wijze de halve finales van de Champions League bereikt. De ploeg van coach Pep Guardiola zegevierde dinsdag in de return van de kwartfinale tegen FC Porto met maar liefst 6-1. Na de eerste helft stond Bayern al met 5-0 voor in de eigen Allianz Arena.

Het klinkt misschien gek na een 3-1 uitnederlaag - helemaal vanwege de vele blessures, het feit dat Bayern in Europa nog nooit een verlies met twee doelpunten verschil wist goed te maken en dat FC Porto nog ongeslagen was in de Champions League - maar toch leek Bayern op voorhand al licht de favoriet om de laatste vier in het miljoenenbal te halen. Want ook ondanks de afwezigheid van onder meer Arjen Robben, Franck Ribéry, David Alaba en Javi Martinez heeft Guardiola nog een heel leuk elftal tot zijn beschikking.

Ze gingen voor eigen publiek furieus van start en raakten in de tiende minuut via Robert Lewandowski de paal. Vier minuten later was het wel raak. De kleine Thiago Alcântara (1,72 meter) kopte de bal bij de eerste paal, op aangeven van Juan Bernat, binnen met twee FC Porto-verdedigers om zich heen. Acht minuten later zorgde Jerome Boateng uit een hoekschop, eveneens met het hoofd, voor de 2-0.

In het tweede bedrijf deed Bayern het dan wel rustiger aan en zodoende kon FC Porto in de 73ste minuut via een kopbal van Jackson Martinez de eer redden (5-1). De Colombiaan bracht even later de spanning bijna weer helemaal terug - Porto had nog twee goals nodig - maar ditmaal ging zijn schot rakelings voorlangs. Uiteindelijk eindigden de bezoekers de partij met tien man omdat Marcano in de slotfase zijn tweede gele kaart incasseerde. Uit de vrije trap die daaruit voortvloeide, verzorgde Xabi Alonso het slotakkoord (6-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen