Barça wil meer: "Halve finale is niet de ambitie"

22 april 2015, 07:50

Met groot vertoon van macht stelde FC Barcelona dinsdag een plek in de halve finale van de Champions League veilig. Nadat het de uitwedstrijd tegen Paris Saint Germain met 1-3 gewonnen had, kwam het in het eigen Camp Nou rap met 2-0 voor. Daarna kon de ploeg met een gerust hart de voet van het gaspedaal halen.

Al na veertien minuten zette Neymar Barça op 1-0, twintig minuten later maakte de Braziliaan zijn tweede van de avond. "De wedstrijd begon geweldig voor ons", weet coach Luis Enrique. "We boekten een goed resultaat in de heenwedstrijd, maar wat vanavond gebeurde was beslissend." Van een perfect optreden van zijn ploeg wil de coach niet spreken. "Barça is één van de grootste clubs ter wereld, als trainer zie je altijd verbeterpunten. Maar we hebben er goed voor gezorgd dat we in deze wedstrijd niet in de problemen kwamen."

Door het superieure optreden tegen PSG behoort Barça weer tot de laatste vier, maar daar neemt Enrique geen genoegen mee. "Ik hoop dat het beste nog moet komen. De spelers lopen het hele seizoen al de longen uit hun lijf voor prijzen. Het zou een magere ambitie zijn om dan genoegen te nemen met een halve finale. Ons doel is, zeker gezien al het werk dat de spelers verricht hebben, om verder te komen. We willen weer beter zijn dan onze volgende tegenstander in deze Champions League", aldus de voormalig Spaans international.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen