Blanc: "Waarom we niet door zijn? Barça maakte er vijf"

22 april 2015, 08:07

Tegen FC Barcelona kon Paris Saint Germain de knappe overwinning op Chelsea in de achtste finale geen vervolg geven. De Franse kampioen werd kansloos gelaten door de Catalanen en verloor, over twee duels, met 5-1. In Parijs werd het 3-1, in Camp Nou scoorde Barça dinsdagavond nog twee keer.

De goede bedoelingen waarmee PSG aan de return begonnen was, waren volgens coach Laurent Blanc snel verdwenen. "We hoopten hier beter te spelen, maar FC Barcelona stond dat niet toe. Dat was in de eerste wedstrijd ook het geval. Barça verdient het om door te gaan, wij hebben te weinig laten zien."

De vraag of hij weet waarom PSG de halve finale misgelopen is, kan de oud-verdediger simpel beantwoorden. "Omdat FC Barcelona vijf keer gescoord heeft. We hebben Chelsea verslagen en dat was geweldig, maar niet genoeg om nu ook in het toernooi te blijven. Ten opzichte van Barça kwamen we ervaring tekort. Iedereen wil snel goede resultaten boeken, maar deze club heeft ook tijd en een positieve mentaliteit nodig."

Blanc benadrukt dat PSG een prima Champions League-seizoen achter de rug heeft. "Als je van een club als FC Barcelona verliest, kan je niet zeggen dat je onvoldoende gebracht hebt. PSG moet geduldig zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen