Philips na 34 jaar van PSV-shirt: "We willen stap opzij doen"

22 april 2015, 09:25

Voor het eerst sinds shirtsponsoring toegestaan is, komt er een andere naam dan Philips op de voorkant van het PSV-shirt te staan. Het Eindhovense bedrijf verdwijnt in de zomer van 2016 van het shirt. "We willen een stap opzij doen. Dit zal uiteindelijk in het voordeel van beide partijen werken", denkt woordvoerder Eric Drent.

Het nieuws dat Philips van het shirt verdwijnt, zorgt voor veel commotie onder PSV-fans. Veel supporters vinden Philips en PSV onlosmakelijk aan elkaar verbonden en vinden het jammer dat de samenwerking stopt. Maar Philips blijft wel degelijk verbonden aan de club, benadrukt Drent bij Omroep Brabant. "We begrijpen de emoties goed. Maar maak je geen zorgen, Philips zal als het aan ons ligt voor altijd aan PSV verbonden blijven."

Volgens Drent is het besluit mede een gevolg van een koerswijziging bij Philips. "We zijn meer een bedrijf van gezondheidszorg geworden. Daarom zijn we tot de conclusie gekomen dat we het sponsorcontract met PSV een andere invulling moeten geven. Het is niet zo dat PSV voor ons minder waard is geworden." Hij benadrukt dat de PSV-leiding al een tijdje op de hoogte was van het voornemen. "Tiny Sanders is er als directeur een tijd mee bezig geweest. Ik denk dat het een goede oplossing is voor zowel PSV als Philips. De club kan nu proberen om meer geld in het laatje te krijgen. Dat is voor PSV een geweldige uitdaging: om van 1 en 1 drie te maken."

Zeker is dat er geen concurrent van Philips op het PSV-shirt komt te staan. "Daarover zijn duidelijke afspraken gemaakt en clausules opgesteld. Er komt in elk geval geen concurrerend bedrijf op het shirt van PSV."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen