Ten Hag naar Galgenwaard: "Utrechts voetbal spelen"

22 april 2015, 10:11

Erik ten Hag zet de komende jaren de lijnen uit bij FC Utrecht. De oud-coach van Go Ahead Eagles en het tweede elftal van Bayern München wordt hoofdcoach en technisch manager, bevestigt de club. "Een trainer met een voetbalfilosofie die aansluit bij de beginselen waarvoor wij bij FC Utrecht staan."

De komst van Ten Hag komt niet als een verrassing, de afgelopen weken werd al duidelijk dat hij de belangrijkste kandidaat was om Robby Alflen op te volgen. Als speler was hij één jaar, het seizoen 1995/1996, actief in de Galgenwaard. Het grootste deel van zijn carrière speelde hij voor FC Twente, waar hij ook als assistent-trainer ervaring opdeed. Eenzelfde functie bekleedde hij bij PSV, als hoofdtrainer leidde hij Go Ahead Eagles naar de Eredivisie. Daarna ging hij aan de slag bij Bayern München, waar hij het tweede elftal trainde.

"Erik heeft in de absolute top gewerkt, bij clubs als PSV, FC Twente en Bayern München. Een ambitieuze trainer, met bagage. Een trainer ook met een voetbalfilosofie die aansluit bij de beginselen waarvoor wij bij FC Utrecht staan", zegt Wilco van Schaik, de algemeen directeur van de ploeg uit de Domstad. "Bovendien hebben wij er vertrouwen in dat Erik het ontwikkelklimaat bij FC Utrecht naar een hoger niveau kan tillen. Daar heeft hij ervaring in. In de rol van technisch manager krijgt Erik ook de eindverantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding, in samenwerking met het huidige technisch management."

Ten Hag (45) kijkt uit naar zijn nieuwe baan. "Ik streef naar het creëren van een klimaat waarin iedereen het maximale eist van zichzelf en elkaar. Jezelf elke dag willen verbeteren en op dat vlak telkens de grens opzoeken; dát is de insteek. Je moet de drive hebben om het maximale uit jezelf te halen. Dat moet gemotiveerd, gefaciliteerd en gestructureerd worden. Een topomgeving daagt mensen uit om zelf top te zijn."

Zijn bedoelingen op voetbalgebied zijn duidelijk, laat de oud-verdediger weten: "De intentie moet zijn: Utrechts voetbal. Dus: naar voren gericht, met veel strijd en emotie. Daarnaast is het mijn uitdaging om mijn voetbalfilosofie over te brengen op het eerste elftal en de rest van de technische organisatie. FC Utrecht is in de beleving van velen een subtopper, maar de statistieken uit het verleden laten iets anders zien. De statistieken wat dichter bij het wensdenken brengen, ook dát is een uitdaging die ik graag aanga."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen