Allegri over tactiek: "Resultaat telt meer dan het spel"

23 april 2015, 00:03   Bijgewerkt: 23 april 2015, 08:05

Samen met Bayern München, FC Barcelona en Real Madrid gaat Juventus komende vrijdag in de koker bij de loting voor de halve finales van de Champions League. La Vecchia Signora hield AS Monaco woensdagavond in Frankrijk op een doelpuntloze remise, wat door een 1-0 thuiszege voldoende was om door te gaan. Coach Massimiliano Allegri is meer dan tevreden.

Juventus hield niet alleen voor de derde keer op rij de nul, de Italianen wisten ook voor het eerst sinds 2003 weer eens de halve finale van de Champions League te bereiken. "Dat was het doel", sprak Allegri na afloop van de 0-0 remise in Monaco. "We hebben misschien niet het meest attractieve voetbal gespeeld, maar het is lastig tegen een ploeg als Monaco", aldus de coach van de zwart-witte formatie uit Turijn.

Allegri vond dat Juventus de zaakjes defensief gezien wel aardig op orde had tegen de Monegasken. "Ik denk dat we het verdedigend goed hebben gedaan. We geven nauwelijks wat weg. Het resultaat telt meer dan de wijze waarop de uitslag tot stand is gekomen", stelt de tacticus terecht. "Ik ben blij voor de jongens, ze hebben het verdiend."

In plaats van de gebruikelijke 4-3-1-2 formatie opereerde Juventus tegen Monaco in een 3-5-2 systeem.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen