'Matchfixer Rooij op Nederlandse bodem vrij man'

23 april 2015, 07:47

Mocht Paul Rooij terugkomen in Nederland, dan is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil. Dat heeft zijn advocaat in Nederland mr. Sanne Schuurman in De Telegraaf verteld. Rooij zat begin januari in voorlopige hechtenis in Nederland, dat hem toe overdroeg aan Duitsland. Schuurman stelt dat de voorlopige hechtenis - op verdenking van heling van gestolen schilderijen - inmiddels opgeheven is.

In Nederland loopt er geen matchfixing zaak tegen 'Rooie Paul', waardoor hij bij een terugkeer een vrij man zou zijn. Rooij bekende deze week voor de Duitse rechters dat hij schuldig is aan het manipuleren van wedstrijden. Hij heeft toegegeven dat hij in 2008 en 2009 spelers van St. Pauli heeft omgekocht om veel winst te kunnen maken op de Aziatische gokmarkt.

De gerechtelijke procedure tegen Rooij loopt nog steeds in Bochem. Het proces duurt nog minimaal vier dagen en de uitspraak wordt nog deze maand verwacht. "Alles is helemaal voorgekookt en al lang vastgelegd op papier", zegt Rooie Paul over de zaak. "Deze rechtszaak is alleen maar een show voor de pers en het publiek. In werkelijkheid zit het allemaal heel anders in elkaar. Ik leg dat nog wel een keer uit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen