La Ling: "Ik zie voor mezelf geen rol meer bij Ajax"

23 april 2015, 09:04

Tscheu La Ling werd vier jaar geleden door Johan Cruijff, toenmalig lid van de raad van commissarissen, tevergeefs naar voren geschoven als directeur van Ajax. Momenteel is de oud-speler eigenaar van de Slowaakse club AS Trencin. In het Algemeen Dagblad kijkt hij terug op de situatie bij Ajax en het valt op dat niet rancuneus is.

"Ik heb veel aan Ajax te danken, zo kon ik iets terugdoen, maar de situatie is veranderd", zo kijkt La Ling terug op de gang van zaken bij Ajax. Een functie bij de Amsterdamse club zal hij niet meer hebben, denkt de oud-Ajacied. "Ik heb mijn handen vol aan AS Trencin. Ik zie voor mezelf geen rol meer bij Ajax, maar zie wel veel in samenwerking tussen Ajax en Trencin."

Directeur Michael Kinsbergen lijkt te gaan vertrekken bij Ajax en oud-minister Roger van Boxtel wordt genoemd als opvolger. "Bestuurlijk kan ik me daar in vinden, maar Ajax blijft een voetbalclub. Ik ben dus heel benieuwd hoe hij in de praktijk het voetbalgedeelte gaat benaderen", aldus La Ling, die de machtstrijd bij Ajax wel volgt. "Het rommelt, dat hoort wel bij de club. Mijn advies: spreek je doelstellingen uit, definieer de verantwoordelijkheden binnen de club, zet de spelregels op papier, maar vooral: ga weer op z'n Ajax voetballen. Dominant, aanvallend, met risico", besluit La Ling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen