Monaco ondanks uitschakeling op de kaart: "Ik ben trots"

23 april 2015, 09:15

AS Monaco had woensdagavond de kans om voor het eerst sinds het seizoen 2003/2004 de halve finale van de Champions League te bereiken. Het lukte de Monegasken echter niet. De Franse club hield knap stand tegen Juventus, maar over twee wedstrijden kwam de ploeg van coach Leonardo Jardim net tekort. In Turijn werd er met 1-0 verloren, in het eigen Stade Louis II werd het ondanks een Monegaskisch veldoverwicht 0-0.

Jardim baalt van de uitschakeling, maar de trainer kijkt vooral met een trots gevoel terug op de uitstekende prestaties in de Champions League. Monaco wist Arsenal verrassend uit te schakelen en was tegen Juventus ook dicht bij een stunt. "Ik ben natuurlijk teleurgesteld over het resultaat, maar ik ben trots op onze twee optredens", zei de coach van Monaco na de eliminatie.

In de heenwedstrijd gaf een omstreden penalty de doorslag, in de return had Monaco-speler Geoffrey Kondogbia misschien wel recht op een strafschop. Bovendien ontsnapte Giorgio Chiellini aan een rode kaart, na een uiterst dubieuze handsbal. "Ik wil het niet over de arbitrage hebben. Dat laat ik aan de journalisten over, het is niet mijn rol", aldus Jardim.

Het is duidelijk dat Monaco weer op de kaart staat in het internationale topvoetbal. "Met dit uitstekende Champions League-seizoen hebben Frankrijk en Monaco goed vertegenwoordigd. We hebben iedereen in Europa laten zien dat we goed kunnen voetballen. Nu moeten we de knop weer omzetten en onze doelen in de Ligue 1 behalen", besluit Jardim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen