De Graafschap plukt jonge aanvaller weg uit topklasse

23 april 2015, 12:00

De Graafschap heeft een speler uit de topklasse zondag binnen weten te hengelen. Youssef El Jebli wordt door de Superboeren weggeplukt bij FC Lienden, dat hem zodoende al na één seizoen ziet vertrekken. De 22-jarige aanvaller, die ook als middenvelder uit de voeten kan, scoorde dit seizoen al dertien keer en leverde bovendien negen assists.

"Youssef is een diepgaande middenvelder, die strijdlust combineert met goed voetbal", zegt De Graafschap-coach Jan Vreman op de clubwebsite. "We denken dat hij prima past bij onze manier van spelen. Youssef heeft in de Topklasse laten zien dat hij ook makkelijk kan scoren. We hadden Youssef al langer op de korrel. Het is een groot talent in de Topklasse. Er waren veel clubs geïnteresseerd in hem. We waren er met ons allen snel uit dat Youssef hier nog een paar stappen kan maken en past bij onze manier van spelen."

"Mooi dat ik deze kans krijg", reageert El Jebli op zijn transfer. "Ik heb jaren bij Hercules gespeeld en veel promoties mogen beleven. Dit jaar hoop ik kampioen te worden bij FC Lienden. Vanaf juli ga ik me dan keihard inzetten voor De Graafschap. Bij Lienden ben ik een boer en hier word ik een Superboer", glimlacht de aanvaller, die na Bryan Smeets de tweede aanwinst van De Graafschap is.

FC Lienden heeft snel geanticipeerd op het vertrek van El Jebli. De koploper van de topklasse zondag heeft de 32-jarige Guillano Grot voor één seizoen aangetrokken. De spits komt over van WKE.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen