Philips stopt: "Gelukkig heeft mijn vader er geen weet van"

23 april 2015, 12:48

Elektronicaconcern Philips maakte deze week bekend dat het in de zomer van 2016, na 34 jaar, stopt als shirtsponsor van PSV. De beslissing leidt tot gemengde reacties, zo blijkt uit een peiling van het [a,http://www.bd.nl/algemeen/sport/gemengde-reacties-op-besluit-philips-1.4875871?utm_medium=twitter&utm_source=dlvr.it,_blank,Brabants Dagblad].

Frits Philips jr. zegt dat zijn vader, clubicoon Frits Philips, het 'verschrikkelijk' zou hebben gevonden. "Gelukkig heeft hij er geen weet van", laat hij weten in de regionale krant. Ook Wim van der Leegte, topman van VDL, vindt het geen goede zaak. "PSV, Philips en Eindhoven horen bij elkaar. Ze staan nu nog verder van elkaar af. Dat is niet goed", stelt hij.

Voormalig Philips-baas Jan Timmer 'vindt er niets van omdat hij de achtergronden niet kent', terwijl ex-voetbalbaas Kees Ploegsma sr. van PSV denkt dat de club erop vooruit gaat. "Een sponsor erbij maakt het per saldo beter", legt hij uit. Oud-voorzitter Harry van Raaij is het met hem eens. "Een extra sponsor levert wellicht meer op."

Philips blijft na het seizoen 2015/2016 wel een belangrijke partner van PSV, maar neemt afstand van het shirt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen