Sterk Fiorentina rekent af met Kiev, Wolfsburg gelijk

23 april 2015, 23:01   Bijgewerkt: 23 april 2015, 23:35

Fiorentina is overtuigend doorgedrongen tot de halve finales van de Europa League. De Italiaanse ploeg won in de return op eigen veld simpel met 2-0 van Dinamo Kiev, nadat het heenduel van vorige week in 1-1 was geëindigd. Jeremain Lens eiste een negatieve hoofdrol op. De aanvaller van de Oekraïense ploeg kreeg al voor rust een rode kaart. Napoli en VfL Wolfsburg hebben in Napels met 2-2 gelijkgespeeld. Daardoor is Napoli, dat vorige week met 1-4 won in Duitsland, door naar de halve eindstrijd.

Het was overigens een klein wonder dat er voor die treffer nog niet gescoord was door La Viola. De Italiaanse ploeg begon overtuigend aan de wedstrijd en kreeg de nodige kansen om het net te vinden. Zo raakte Marcos Alonso al na negen minuten de lat, en liet Gomez van dichtbij na om te scoren. Ook werden er twee goals van de ploeg van Vincenzo Montella, terecht, afgekeurd. Na de pauze ging de thuisclub overtuigend op jacht naar meer doelpunten en scoorde in blessuretijd de 2-0 via Juan Vargas. Van Kiev werd net als in de eerste helft weinig vernomen. De ploeg kwam nauwelijks voor het doel van de Italianen en is op basis van de wedstrijd in Italië de terechte verliezer van het tweeluik.

Wolfsburg leek op weg naar de tweede zeperd in één week tegen Napoli, maar rechtte toch nog de rug. Via Timm Klose en Ivan Perisic kwam het tussen de 70ste en de 73ste minuut verrassend terug tot 2-2, maar verder kwam de nummer van twee van de Bundesliga niet. Daardoor gaat Napoli morgen (vrijdag) in de koker voor de loting van de halve finales van de Europa League en kan Wolfsburg zich focussen op de Bundesliga.