'Constructiefout' in Rat Verlegh Stadion: "We zijn gechoqueerd"

24 april 2015, 07:38

Kort voor de cruciale degradatiekraker tegen Heracles Almelo heeft NAC Breda er een probleem bij. Een groot probleem, want uit onderzoek is gebleken dat het stadion mogelijk niet veilig is. De kans is aanwezig dat dit niet tijdig verholpen kan worden en dat er zaterdag niet gevoetbald wordt. De veiligheid van de hoofdtribune kan op dit moment niet worden gewaarborgd, laat burgemeester Paul Depla van Breda weten.

"Wij kunnen de veiligheid van de toeschouwers op de hoofdtribune op dit moment niet garanderen. Dat kan ook tot paniek leiden in de andere vakken en leiden tot andere onveilige situaties", zegt hij. Vrijdag worden tests uitgevoerd, waaruit moet blijken of het stadion toch stevig genoeg is. "Vanuit de gedachte dat er zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma staat, willen we zeker weten dat er niks ernstigs gebeurt met de toeschouwers. Tegenstander Heracles en KNVB zijn inmiddels ingelicht. Er zijn verschillende opties: de wedstrijd zaterdag schrappen en verplaatsen naar zaterdag 2 mei als er een competitievrij weekend is bijvoorbeeld. Er kan ook voor gekozen worden om met een lege hoofdtribune te spelen of een leeg stadion."

Algemeen directeur Justin Goetzee van NAC Breda staat met zijn mond vol tanden. "Wij weten dit pas vanaf half vijf 's middags en zijn gechoqueerd dat de veiligheid van de mensen in het geding is. Veiligheid is prioriteit nummer één. De oplossingsgerichtheid is groot voor alle partijen", zegt de beleidsmaker in BN De Stem.

Nieuw onderzoek zou een constructiefout bij de hoofdtribune aan het licht hebben gebracht. Depla: "Er is een nieuw model waarvan waarschijnlijk is dat de conclusie is dat er nieuwe maatregelen nodig zijn. We kunnen niet wachten tot de zomerstop. We moeten nu deze maatregel nemen. We kunnen niet wachten tot de zomerstop. Dat komt omdat we serieuze twijfels hebben over de veiligheid van het stadion. Dat zegt voldoende."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen