Titelhouder Sevilla treft Fiorentina in halve finale

24 april 2015, 12:16

Om voor het tweede achtereenvolgende jaar de finale van de Europa League te bereiken moet Sevilla afrekenen met Fiorentina. Beide clubs werden vrijdag, bij de loting, aan elkaar gekoppeld. In de andere halve eindstrijd neemt Napoli, de club van Jonathan de Guzman, het op tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Tijdens de loting kwam het papiertje van Napoli als eerste tevoorschijn, wat betekent dat de Italiaanse ploeg tegen Dnjepr eerst thuis speelt. Ook Fiorentina begint tegen Sevilla met een thuiswedstrijd.

De halve finales van de Europa League zijn op 7 en 14 mei, de eindstrijd in Warschau staat gepland voor 27 mei. Door de uitkomst van de loting behoort een geheel Italiaanse finale, tussen Napoli en Fiorentina, tot de mogelijkheden. Napoli bereikte de halve eindstrijd door VfL Wolfsburg uit te schakelen, Fiorentina rekende af met Dinamo Kiev. Titelhouder Sevilla zette FC Zenit de voet dwars, Dnjepr schaarde zich onder de laatste vier door Club Brugge naar huis te sturen. Een ronde eerder had Dnjepr al gewonnen van Ajax.

Sevilla won de Europa League in 2014 door in de finale na strafschoppen te winnen van Benfica.

Halve finales Europa League

Napoli-Dnjepr Dnjepropetrovsk

Fiorentina-Sevilla

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen