Barça tegen Bayern in halve finale Champions League

24 april 2015, 12:31

Evenals in het seizoen 2012/2013, toen de Duitse ploeg het toernooi won, treffen Bayern München en FC Barcelona elkaar in de halve finale van de Champions League. Barça begint met een thuiswedstrijd, de return is een week later in Duitsland. De andere halve finale gaat tussen Real Madrid en Juventus.

FC Barcelona zal met weinig plezier terugdenken aan de ontmoeting met Bayern van twee jaar geleden. De heenwedstrijd in de halve finale eindigde in 4-0 voor de Duitser en ook in de return, voor eigen publiek, kreeg Barça ervan langs. Het werd 0-3, waardoor de ontmoeting in totaal in 7-0 eindigde voor Bayern.

Voor Josep Guardiola heeft de dubbele confrontatie met FC Barcelona een speciaal tintje. De coach van Bayern was in het verleden als speler en trainer jaren actief en zeer succesvol met de Catalaanse club.

De winnaar van de halve finale tussen Barça en Bayern speelt in de eindstrijd tegen Real Madrid of Juventus. De kampioen van Italië, in de kwartfinale nipt te sterk voor AS Monaco, speelt de eerste wedstrijd thuis.

Op 5 en 6 mei zijn de heenwedstrijden in de CL, de returns staan een week later op het programma.

Halve finales Champions League

FC Barcelona-Bayern München

Juventus-Real Madrid

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen