Henk de Jong mist laatste twee duels door knieoperatie

24 april 2015, 13:06

Coach Henk de Jong zal tijdens de laatste twee competitiewedstrijden van het seizoen niet in de dug-out zitten bij SC Cambuur. De trainer ondergaat op 6 mei een knieoperatie en zal de eindverantwoording voor de laatste twee duels overdragen aan assistent-coach Sandor van der Heide de eindverantwoording.

"Ik krijg een nieuwe knie", zegt De Jong tegen De Huis aan Huis. "Door die ingreep nu uit te laten voeren ben ik vanaf de voorbereiding op het nieuwe seizoen er zeker helemaal weer bij. Voor Sandor is het prachtig om mee te mogen maken dat hij de leiding mag hebben in twee eredivisiewedstrijden. Zijn cv wordt er ook mooier van", aldus de oefenmeester van de Leeuwarders.

Van der Heide is blij met de kans die hem geboden wordt. "Natuurlijk is het vervelend voor Henk dat hij nu even pas op de plaats moet maken maar het zat er al heel lang aan te komen die ingreep. Bij deze meld ik ook gelijk dat ik me aan ga melden voor de cursus Coach Betaald Voetbal", aldus de rechterhand van De Jong, die tegen Ajax (uit) en Willem II (thuis) de coaching op zich zal nemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen