De Boer: "Misschien had ik strakker moeten optreden"

24 april 2015, 13:34

Frank de Boer baarde afgelopen maandag opzien met een donderspeech op het trainingsveld van Ajax. Hij verweet zijn spelers een gebrek aan beleving en liet cynisch weten dat de voetballers 'wel een heel zwaar leven hebben'. Die uitbarsting heeft zijn uitwerking niet gemist, liet de coach vrijdag weten.

"Ik was maandag fel op de spelersgroep omdat ik een bepaalde scherpte miste", zegt hij via de officiële clubkanalen over het opmerkelijke incident, dat haarfijn vastgelegd werd door camera's. "Je ziet wel een reactie van de spelersgroep na zo'n toespraak, we hebben nu twee toptrainingen achter de rug."

De Boer verwijt het zichzelf dat hij het zo ver heeft laten komen dat deze donderspeech nu nodig was. "Misschien had ik eerder nadrukkelijker aanwezig moeten zijn en strakker op moeten treden."

Komend weekend speelt Ajax tegen PEC Zwolle. De Boer hoopt een beter Ajax te zien dat de voorgaande weken. "Tegen NAC creëerden we al meer kansen dan de wedstrijden daarvoor. Alleen nu moeten we onszelf gaan belonen. We moeten doelgerichter worden. De laatste weken focussen we ook meer op afmaken."

Viktor Fischer is volledig hersteld van een langslepende blessure en is fit genoeg om in de basis te beginnen, liet De Boer weten. Arek Milik en Daley Sinkgraven zitten nog niet bij de selectie. "Milik en Sinkgraven zijn zo goed als fit, maar we willen geen risico nemen. Zij richten zich op Cambuur-thuis", aldus De Boer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen