"Verplaatsen NAC - Heracles competitievervalsing"

24 april 2015, 16:18   Bijgewerkt: 24 april 2015, 17:25

Mocht de degradatiekraker tussen NAC Breda en Heracles Almelo, die gepland staat voor morgen (zaterdag), worden verzet naar volgende week, dan gaan concurrenten Go Ahead Eagles en Excelsior bezwaar maken. Het duel in het Rat Verlegh Stadion gaat mogelijk niet door vanwege scheurvorming en een constructiefout in de hoofdtribune van het complex.

"Als de wedstrijd niet doorgaat en op een andere datum wordt gespeeld, is dat competitievervalsing", moppert Go Ahead-voorzitter Edwin Lugt tegen FOX Sports. "Wij doen een beroep op de KNVB om het sportieve aspect voorop te stellen, dat is ook hun plicht. Het kan niet zo zijn dat door één tribune het duel niet door kan gaan. Als de wedstrijd toch een andere datum krijgt, maken wij natuurlijk bezwaar."

"Wij gaan ervan uit dat de KNVB voor een eerlijk competitieverloop kiest", vult Excelsior-directeur Ferry de Haan aan. "Het is ook niet zo dat dit pas net aan het licht komt. De problemen met de tribune bij NAC spelen al een tijdje. Het is niet iets van gisteren. Wij vinden verzetten geen optie. Gebeurt dat wel, dan zullen we vanwege competitievervalsing bezwaar maken en ons ongenoegen bij de KNVB duidelijk maken."

Om eventueel ook de wedstrijden van Excelsior en Go Ahead, tegen respectievelijk PSV en FC Utrecht, te verzetten naar volgende week is volgens Lugt en De Haan 'geen optie'. "Daar zou de gemeente Rotterdam akkoord mee moeten gaan", aldus De Haan. "Dat zal lastig worden, aangezien zondag de bekerfinale in de stad wordt gespeeld. Het lijkt me niet reëel dat de KNVB een heel competitieprogramma overhoop gaat gooien voor één wedstrijd. Voor NAC-Heracles moet een oplossing gevonden worden. Zoals desnoods spelen voor één lege tribune bijvoorbeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen