Test positief: degradatiekraker NAC - Heracles gaat door

24 april 2015, 17:08   Bijgewerkt: 24 april 2015, 17:41

De degradatiekraker van komende zaterdag tussen NAC Breda en Heracles Almelo gaat door, zo is vrijdag bekendgemaakt. Vanwege scheurvorming en een constructiefout in de hoofdtribune van het Rat Verlegh Stadion was er een vraagteken achter het duel komen te staan, maar een test met 1500 zakken kunstmest bracht goed nieuws. Er kan in een vol stadion worden gevoetbald.

"Het beton reageerde niet volledig goed op de test, maar het is niet zo acuut dat het naar beneden kan storten. We kunnen de veiligheid garanderen, waardoor de wedstrijd kan doorgaan en het stadion volledig gebruikt kan worden", liet burgemeester Paul Depla van Breda weten op een persconferentie. Hij voegde eraan toe dat er in de komende twaalf weken normaal gebruik kan worden gemaakt van het stadion.

Om het licht voor NAC - Heracles op groen te zetten, wilde de gemeente Breda dat de hoofdtribune van het Rat Verlegh Stadion gestut zou worden, wat inmiddels gebeurd is. Depla benadrukte dat deze oplossing alleen voor de korte termijn werkt, niet voor de lange.

De ontmoeting tussen NAC en Heracles is belangrijk in de strijd tegen degradatie. De Overijsselse club bezet de veilige vijftiende plaats, met drie punten voorsprong op nummer zestien NAC. De Brabanders moeten in het eigen, volle stadion dus winnen om kans te houden op het ontlopen van de nacompetitie.

Foto: NAC-twitter

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen