Guardiola treft oude liefde in CL: "Het wordt emotioneel"

24 april 2015, 18:15

De halve finale van de Champions League wordt extra speciaal voor Pep Guardiola. De Spaanse oefenmeester zag zijn huidige werkgever Bayern München vrijdag bij de loting gekoppeld worden aan FC Barcelona, waar hij in het verleden zeer succesvol actief was als speler en coach.

"Het wordt een emotionele aangelegenheid voor mij", zegt Guardiola op de officiële website van Bayern München. "Maar ik ben blij hier bij Bayern. In de halve finale tref je altijd een sterke ploeg. Vorig jaar was het Real Madrid en nu Barcelona. Barça is in mijn ogen de sterkste tegenstander, maar ik ben heel blij dat ik dit mag meemaken. Uiteindelijk blijft het maar voetbal, het is mijn thuis. Natuurlijk is het speciaal, maar ik kan er niet meer over zeggen."

"Tegen Barcelona spelen is net zo lastig als tegen Real Madrid. Ik heb veel respect voor hen. Het is een topclub, maar wij gaan proberen te doen wat we over twee wedstrijden hebben gedaan tegen Porto", aldus Guardiola. Bayern verloor het eerste duel met Porto in de kwartfinale met 3-1, maar stelde deze week met een 6-1 thuiszege in de return overtuigend orde op zaken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen