NEC vloert FC Den Bosch en pakt puntenrecord

24 april 2015, 20:02   Bijgewerkt: 24 april 2015, 20:09

NEC heeft het puntenrecord in de Jupiler League verbeterd. De ploeg van coach Ruud Brood, al zeker van het kampioenschap, zegevierde vrijdag met 1-3 bij FC Den Bosch en kwam daarmee op 98 punten. Hiermee werd het oude record van RKC Waalwijk, dat in het seizoen 1987/1988 omgerekend (een zege leverde toen nog twee punten op) 96 punten pakte, uit de boeken gespeeld.

In het eerste half uur viel er voor beide doelen niet heel veel te genieten, maar in de 33ste minuut kwam NEC dan toch op voorsprong. Christian Santos kon op aangeven van Sjoerd Ars eenvoudig binnen tikken. De Venezolaan tekende daarmee voor al weer zijn 22ste doelpunt van het seizoen. Vier minuten na de pauze kopte Ars zelf de 0-2 tegen de touwen, wat zijn 27ste goal van de competitie betekende.

Kort daarvoor was FC Den Bosch aan de andere kant dicht bij de 1-1 geweest, maar de thuisploeg had pech dat het de paal raakte. Na een uur spelen had Elvis Kabashi wel succes, de Albanees scoorde uit een vrije trap en bracht daarmee de spanning terug. Meer dan een aansluitingstreffer zat er niet in voor FC Den Bosch, in blessuretijd legde Navarone Foor de eindscore zelfs nog vast op 1-3.

NEC heeft nog twee wedstrijden de tijd om het puntenrecord aan te scherpen.