De Jong vindt degradatie Dordrecht 'eigenlijk wel zonde'

24 april 2015, 21:00

SC Cambuur vervolgt de jacht op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal zondag met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Die ploeg degradeerde afgelopen weekend uit de Eredivisie, tot teleurstelling van de Friese coach Henk de Jong.

"Dat vind ik eigenlijk wel zonde", zegt De Jong op de clubwebsite. "Dordrecht is een mooie club met heel fijne mensen en een positieve spelopvatting. Of het een voor- of nadeel is dat ze al gedegradeerd zijn? Ik denk dat het niet eens zoveel uitmaakt. Dordrecht speelt het hele seizoen al onbevangen voetbal en wil net als wij het publiek vermaken. Dat gaat nu niet anders zijn."

"Voor ons is het een belangrijke pot. De achtste plek is nog steeds binnen handbereik, dat kan belangrijk zijn voor de play-offs en sowieso voor de verdeling van de tv-gelden. Het is mooi dat we nog ergens voor spelen, dat geeft lekkere druk", aldus De Jong, die niet kan beschikken over Michiel Hemmen en Mart Dijkstra, Daniël de Ridder is een vraagteken.

Voor De Jong is Dordrecht-uit de laatste keer dat hij dit seizoen in de dug-out zit bij Cambuur. De oefenmeester ondergaat een knieoperatie en ontbreekt daardoor in de laatste twee wedstrijden. Zijn assistent Sandor van der Heide neemt dan de honneurs waar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen