Bosz vond Vitesse 'niet goed genoeg' tegen ADO

24 april 2015, 23:30

Vitesse-coach Peter Bosz weet wel waar het aan ligt dat zijn elftal vrijdag onderuit is gegaan bij ADO Den Haag. De Arnhemmers verloren met 1-0 in het Kyocera Stadion, een dure nederlaag met het oog op de derde plaats in de Eredivisie, goed voor rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal.

"Aan onszelf, ik vond Vitesse niet goed genoeg", noemt Bosz de oorzaak van het verlies in Den Haag bij Omroep Gelderland. "We kregen niet de druk erop. In balbezit waren we de bal veel te snel kwijt, waardoor we ook amper kansen gecreëerd hebben." Bosz is niet boos op zijn spelers. "Nee, dat helemaal niet. Want ik vind dat ze allemaal wel heel hard gewerkt hebben. Maar het was kwalitatief niet goed genoeg. Te veel spelers haalden niet het niveau dat ze normaal wel halen."

Jan-Arie van der Heijden denkt dat de derde plek nu uit het zicht is voor Vitesse. "Zo reëel moet je zijn", sprak hij. "Het doet pijn als je hier bij ADO verliest. Ik moet ADO een compliment geven hoe ze hebben gespeeld, heel gewaagd. Dat je 1-0 verliest en de derde plek weggeeft, dat is zuur. Ik denk dat we nu de laatste wedstrijden moeten focussen op de play-offs."

Feyenoord kan zondag op bezoek bij FC Groningen de derde plaats al veiligstellen. Over twee weken, na de bekerfinale, gaat Vitesse in De Kuip op bezoek bij de Rotterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen