De Boer voelt vertrouwen: "Iedereen staat achter me"

25 april 2015, 09:19   Bijgewerkt: 25 april 2015, 12:17

Na vier seizoenen waarin steeds de landstitel werd bemachtigd, is dit er seizoen er voor Frank de Boer één om snel te vergeten. De coach staat met Ajax op de tweede plaats en ontvangt de nodige kritiek door het teleurstellende spel van zijn ploeg in de laatste weken. Ondanks het tegenvallende jaar ziet De Boer de toekomst met Ajax positief tegemoet en voelt hij voldoende vertrouwen vanuit de club.

De trainer is tevreden met de selectie die er nu staat. "Ik vind helemaal niet dat er heel veel vers bloed bij moet in de selectie om de boel weer aan de praat te krijgen", vertelt hij in De Telegraaf. "Deze jongens zijn nog hartstikke jong en gretig om prijzen te winnen. Het is nu zaak om samen met de staf nieuw elan te vinden. We zijn wel op zoek naar één of twee spelers die daar ook voor kunnen zorgen. En als we denken 'daar kunnen we ons ook versterken', dan zullen we dat doen. Als je een analyse van het team maakt en er ontbreekt iets, dan kijk je of een nieuwe speler die aspecten die je mist wel heeft."

Ondanks de kritiek aan zijn adres, voelt De Boer zich gesteund door de clubleiding van Ajax. "Ik doe mijn stinkende best en heb nu alweer heel veel zin in volgend seizoen. Ik heb het gevoel dat iedereen achter me staat", aldus de trainer van de Amsterdammers, die al bezig is met het nieuwe seizoen. "Natuurlijk zijn we al nadrukkelijk met volgend seizoen bezig. Enerzijds door spelers op te stellen die ik komend jaar denk te gebruiken en anderzijds met het verbeteren van het spelconcept, want dat moet wel degelijk. Er moet als verdediging en middenveld het besef komen dat positiespel alleen maar een middel is om voorin te kunnen komen. We moeten in de omschakeling veel sneller doelgericht zijn. Daar kunnen we heel veel winst boeken. We kunnen het ons als staf aanrekenen dat die chip te weinig in hun hoofd heeft gezeten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen