"Van mij had het filmpje niet naar buiten hoeven komen"

25 april 2015, 09:53

Daags na de teleurstellende 0-0 tegen NAC Breda schoot Frank de Boer uit zijn slof op het trainingsveld van Ajax. De oefenmeester was kritisch over de houding van zijn spelers en stelde cynisch dat de voetballers 'een zwaar leven hebben'. Het filmpje werd geplaatst door het officiële clubkanaal van Ajax en deed veel stof opwaaien in Nederland. De Boer had het filmpje achter liever niet geplaatst zien worden, zo geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf.

"Van mij had het filmpje niet naar buiten hoeven komen, want je ziet de impact. Mijn dochter zei: 'Hé papa, je staat op één op YouTube'. En PSV met de schaal stond op 25. Dat is het verschil tussen PSV en Ajax", zegt de coach. Hij noemt de actie spontaan. "Toen de spelers kwamen aansjokken, begon het van binnen nog meer te borrelen. Ik vind het de kracht van een trainer als hij op het juiste moment uit zijn slof schiet. En het helpt niks als je het om de week of om de twee weken doet, want dan is het effect weg. Het is een kwestie van gevoel. En ik vond dat ik het nu moest doen. Op zulke momenten krijg je geen reactie van de spelers en staan ze vaak met hun hoofd omlaag."

De teksten van De Boer hebben de juiste snaar geraakt bij de spelersgroep van Ajax. "Ik zag wel een reactie. We hebben twee fantastische trainingen achter de rug. Niet dat alles goed ging. Maar de inzet en agressiviteit waren er zeker. Daar begint het mee. We hebben aan de omschakeling gewerkt om binnen vijf tellen tot scoren te komen. Je ziet dat ze ermee bezig zijn en daar word ik als coach blij van."

Morgen (zondag) spelen de Amsterdammers de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen