Chery: "Clubs uit Engeland en Duitsland informeren naar me"

25 april 2015, 12:21   Bijgewerkt: 25 april 2015, 15:13

De uitstekende prestaties van Tjaronn Chery blijven ook buiten de landsgrenzen niet onopgemerkt.  De spelmaker blinkt dit seizoen uit bij FC Groningen en werd al in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord, terwijl er volgens de middenvelder ook clubs uit Engeland en Duitsland geïnteresseerd zijn. Chery is nog niet bezig met een transfer en wil het seizoen met FC Groningen eerst goed afsluiten.

"Er is de laatste weken vanuit het buitenland veel belangstelling getoond. Clubs uit Engeland en Duitsland informeren naar me en zijn me komen bekijken. Ik heb tegen mijn management gezegd dat ik de komende maand niet met clubs wil spreken. Er komen belangrijke wedstrijden aan en daar wil ik me op focussen", zegt de middenvelder in het Algemeen Dagblad. Volgende week speelt zijn ploeg de bekerfnale tegen PEC Zwolle. 

Chery geeft toe dat hij in de winter dichtbij een transfer naar Feyenoord was. "Er is contact geweest. Ik weet dat Fred Rutten mij er dolgraag bij had en dat Martin van Geel contact had met mijn broer. Dat het uiteindelijk niet zo ver is gekomen, is jammer. Ik heb de knop daarna snel omgezet en met Groningen en uiteindelijk vind ik het prachtig wat we hier aan het neerzetten zijn", besluit Chery.

Feyenoord heeft volgens het AD inmiddels geen interesse meer in Chery. "Is dat zo? Nou ja, dat kan", reageert hij nuchter. "Er zijn nog veel meer mooie clubs. Het is ook niet zo dat ik morgen nog een keer wil bewijzen dat Feyenoord me had moeten halen. Helemaal niet. De wedstrijd is voor mij meer bijzonder omdat ik tegen mijn vriend Karim El Ahmadi speel. Clasie en El Ahmadi zijn de beste tegenstanders die ik dit seizoen ben tegengekomen. In De Kuip hebben ze me alle hoeken laten zien."

De 26-jarige middenvelder speelde voor zijn periode bij Groningen voor ADO Den Haag, SC Cambuur en FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen