Opmars Leverkusen ten einde, Dortmund wint wel

25 april 2015, 17:48   Bijgewerkt: 25 april 2015, 17:53

Aan de indrukwekkende zegereeks van Bayer Leverkusen is een einde gekomen in de Bundesliga. De formatie van Roger Schmidt won de voorgaande zeven duels, maar moest vandaag (zaterdag) genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen 1. FC Köln. Borussia Dortmund kan de drie punten wel bijschrijven. De ploeg van scheidend trainer Jürgen Klopp won in eigen huis verdiend met 2-0 van Eintracht Frankfurt.

Leverkusen steekt in bloedvorm en heeft zich in de top-vier van de Bundesliga genesteld. Vanmiddag leek de ploeg van Schmidt wederom op weg naar de drie punten, maar een late goal van Bard Finne gooide roet in het eten voor Leverkusen. De nummer drie van Duitsland had na een uur de leiding genomen via Julian Brandt, die de score met een fraai doelpunt opende. Leverkusen had voor rust al de kans om te scoren, maar Hakan Calhanoglu zag zijn penalty knap gekeerd worden door Köln-keeper Timo Torn. Door de remise kan Leverkusen morgen weer gepasseerd worden door Borussia Mönchengladbach, dat speelt tegen VfL Wolfsburg.

Borussia Dortmund en Eintracht Frankfurt hadden voorafgaand aan deze speelronde evenveel punten, maar het verschil op het veld van Dortmund was erg groot. De ploeg van Klopp was heer en meester en stond bij rust verdiend met 2-0 voor. Pierre-Emerick Aubameyang had na een klein halfuur de score van de strafschopstip geopend, waarna Shinji Kagawa na een mooie counter de 2-0 op het scorebord zette. Na de pauze liet Dortmund legio kansen onbenut en mocht Frankfurt blij zijn dat het met een kleine nederlaag het veld van het Signal Iduna Park afstapte.

1899 Hoffenheim blijft boven Dortmund staan op de ranglijst, omdat het de uitwedstrijd bij laagvlieger Hannover 96 vanmiddag met 1-2 won.