Bayern wint moeizaam en kan zondag kampioen worden

25 april 2015, 20:26   Bijgewerkt: 25 april 2015, 20:35

De titelprolongatie van Bayern München in de Duitse Bundesliga kan dit weekend een feit worden. De ploeg van coach Pep Guardiola zegevierde zaterdag in de eigen Allianz Arena, weliswaar met enige moeite, over Hertha BSC (1-0). Dit betekent dat wanneer VfL Wolfsburg zondag puntenverlies lijdt bij Borussia Mönchengladbach de titelrace beslist is.

Bayern moest het tegen Hertha nog stellen zonder de creativiteit van Arjen Robben en Franck Ribéry. Dat was eerder deze week in de Champions League-return tegen FC Porto ook al het geval, maar bleek toen geen enkel probleem. De Duitsers rolden de Portugezen in eigen stadion met 6-1 op en bereikten daarmee, ondanks een 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd, de laatste vier van het miljoenenbal.

Tegen Hertha speelde Bayern voor eigen publiek echter lange tijd weinig tot niets klaar. In het begin van de tweede helft was de beste kans zelfs voor de bezoekers uit Berlijn. Nico Schulz mocht solo af op Manuel Neuer, maar de Bayern-keeper kwam als winnaar uit de strijd. Naarmate de wedstrijd vorderde, nam de druk van de thuisploeg wel toe en dat leverde in de tachtigste minuut de 1-0 op via Bastian Schweinsteiger. De middenvelder, die een minuut eerder nog op de paal had gekopt, scoorde na voorbereidend werk van Mitchell Weiser.

Bayern komt door de winst op 76 punten. De voorsprong op nummer twee VfL Wolfsburg, dat nog vijf wedstrijden te spelen heeft, bedraagt vijftien punten. En dus mag de equipe van Bas Dost zondag geen puntenverlies lijden bij nummer vier Mönchengladbach, anders is het kampioenschap in Duitslands beslist. Bij Hertha, dat zes punten boven de rode streep staat, bleef John Heitinga op de bank. Roy Beerens ontbrak vanwege een blessure bij de bezoekers.