Manchester City in slotfase alsnog langs Aston Villa

25 april 2015, 20:49   Bijgewerkt: 26 april 2015, 14:06

Manchester City is aan puntenverlies ontsnapt in de 34ste speelronde van de Engelse Premier League. De formatie van de bekritiseerde manager Manuel Pellegrini gaf zaterdag in het eigen Etihad Stadium tegen Aston Villa een 2-0 voorsprong uit handen, maar won door een goal in de slotfase alsnog: 3-2.

Manchester City leek aanvankelijk een makkelijke avond tegemoet te gaan. De regerend kampioen van Engeland kreeg al in de derde minuut de 1-0 in de schoot geworpen van Aston Villa-keeper Brad Guzan. De sluitpost kreeg de bal teruggespeeld van Ron Vlaar en schoof het leder zo in de voeten van Sergio Agüero, die het buitenkansje met beide handen aangreep.

Manchester City bleef daarna de bovenliggende partij, maar na een kwart wedstrijd kwam Aston Villa beter in haar spel. Toch werd het in de 66ste minuut 2-0, doordat Aleksandar Kolarov raak schoot uit een vrije trap. De bezoekers uit Birmingham hadden slechts twee minuten nodig om er weer een wedstrijd van te maken, Tom Cleverley trof doel (2-1). Carlos Sánchez leek Aston Villa vijf minuten voor tijd een punt te bezorgen met de 2-2 uit een corner, waarbij City-keeper Joe Hart maar half ingreep, maar in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Fernandinho de verlossende 3-2 voor Manchester City, na voorbereidend werk van Kolarov.

Manchester City klimt door de winst naar de tweede plaats in de Premier League, maar Arsenal en Manchester United kunnen zondag weer passeren. Arsenal speelt thuis de topper tegen koploper Chelsea, het Manchester United van Louis van Gaal gaat op visite bij Everton. Aston Villa, waar Vlaar en Leandro Bacuna in de basis stonden, staat twee punten boven de rode streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen