Georganiseerd FC Utrecht brengt Go Ahead in de problemen

25 april 2015, 21:44   Bijgewerkt: 25 april 2015, 21:59

FC Utrecht heeft de vrees bij Go Ahead Eagles voor mogelijk degradatievoetbal groter gemaakt. In Deventer won de ploeg zeer verdiend met 0-2, dankzij twee treffers van spits Sébastien Haller. De bezoekers uit de Domstad stonden uitstekend georganiseerd en gingen effectief om met de mogelijkheden voorin. De overwinning voor Utrecht kwam dan ook geen moment echt in gevaar.

Op 20 december van het vorige jaar won het elftal van trainer Rob Alflen voor het laatst buitenshuis, tegen AZ in Alkmaar. Het leek zaterdagavond dus de ideale tegenstander voor de Eagles, die deze wedstrijd eigenlijk moesten winnen om de play-offs tegen degradatie wellicht alsnog te kunnen voorkomen. Vorige week zondag werd er al een uitstékende stap gezet. De club uit Overijssel wist de negatieve reeks van maar liefst zeven verloren wedstrijden op rij te onderbreken door op geheel verassende wijze te winnen in De Kuip van Feyenoord (0-1).

Verder hield FC Utrecht achterin de boel goed dicht en was het ook duidelijk de betere ploeg. Het bleef combineren en was telkens net wat slimmer of sneller dan de Deventenaren. De bezoekers kwamen na 20 minuten dan ook verdiend op voorsprong: Sébastien Haller toonde zich weer eens als een echte spits en zette zijn eerste kans meteen om in een doelpunt. Utrecht combineerde voorafgaand aan de goal uitstekend, met een steekpass van Yassin Ayoub als assist. Hij stond symbool voor de wilskracht van Utrecht, maar was ook zeer betrokken in het combinatiespel van de Utrechtenaren.

'Kom op nou Job!' klonk het hard vanuit een fanatieke Eagles-fan, vlak na rust. Het moest beter, de aanwezige aanhang eiste een ommekeer. En die leek even te worden ingezet. Glynor Plet mikte de bal uit een hoekschop bijna in de hoek via een bekeken volley en Lesley de Sa stuitte één op één op doelman Ruiter. Toch stond FC Utrecht zijn mannetje wanneer het moest. De defensie van de bezoekers kleunde erin op belangrijke momenten, en luidde de tegenaanval in op het moment dat er ruimte lag.

Go Ahead nam vervolgens meer initiatief. Het moest wel. FC Utrecht vond dat prima en leunde rustig achterover, om geen schade op te lopen in Overijssel. De organisatie klopte, het stond goed. De thuisploeg bleef vooral slordig en ging het alleen nog maar proberen op de gok via de lange bal. Het leidde tot niets, waardoor FC Utrecht na het eindsignaal de eerste uitzege van dit jaar achter zijn naam kon schrijven. De Eagles daarentegen zullen alles op alles moeten zetten. Degradatie kan straks – na de gevreesde play-offs – zomaar ineens een feit zijn in Deventer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen