Anderlecht op schot tegen Kortrijk, Charleroi wint derby

25 april 2015, 22:33

Zonder Bram Nuytinck in de selectie heeft Anderlecht uitgehaald in de Belgische Pro League. De formatie van trainer Besnik Hasi zegevierde zaterdag in het eigen Stade Constant Vanden Stock met 5-1 over KV Kortrijk.

Door twee doelpunten van Olivier Deschacht stond Anderlecht al binnen 24 minuten met 2-0 voor. Voormalig RKC-aanvaller Teddy Chevalier bracht tien minuten voor de pauze de spanning terug, maar dit was slechts van korte duur. Op slag van rust bracht Yoeri Tielemans de marge weer op twee voor Anderlecht. In de eerste zeventien minuten van het tweede bedrijf liep de Brusselse equipe via Aleksandar Mitrovic en Andy Najar uit naar een 5-1 overwinning.

Anderlecht komt door de winst op 35 punten. Dat zijn er evenveel als nummer twee AA Gent, maar dat team speelt zondag nog thuis tegen koploper Club Brugge (37 punten). Charleroi was eerder op de dag in de Waalse derby met 1-0 te sterk voor Standard Luik, door een treffer van Clément Tainmont in de 39ste minuut. Charleroi steeg door de zege naar de vierde plaats, met 32 punten. Standard en Kortrijk hebben er dertig en delen daarmee de rode lantaarn in play-off I.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen