Lusteloos PSV dompelt Excelsior pas laat in rouw

25 april 2015, 22:41   Bijgewerkt: 26 april 2015, 09:26

Excelsior is nog altijd niet zeker van nog een jaar Eredivisie. De ploeg van Marinus Dijkhuizen had vanavond (zaterdag) dé kans om punten af te snoepen van kampioen PSV, maar moest in blessuretijd de 2-3 incasseren en lijdt daardoor een zure nederlaag. Excelsior kwam twee keer op voorsprong, maar liet het ongeïnspireerde PSV, dat het duel met tien man eindigde, steeds terug in de wedstrijd komen.

Belichaming van de lamlendige houding bij PSV was Memphis Depay. De aanvaller, die in verband gebracht wordt met grote Europese clubs, grossierde in balverlies en leek er weinig zin in te hebben op Woudestein. Toch deed de aanvaller wel van zich spreken met een doelpunt. De buitenspeler scoorde in de 74ste minuut de 2-2, nadat Georginio Wijnaldum de stand gelijk getrokken had en Jeff Stans Excelsior weer op voorsprong had gebracht. Depay krulde een vrije trap achter doelman Gino Coutinho en tekende daarmee voor zijn 22ste competitiedoelpunt.

PSV moest dus met tien man verder, maar wonderbaarlijk genoeg scoorde het snel de 2-2 via de vrije trap van Depay. Pech voor Excelsior, maar de thuisclub had drie keer eerder in de wedstrijd wel veel geluk gehad. De kampioen raakte namelijk drie keer het houtwerk. In de eerste helft krulde Luciano Narsingh de bal fraai op de lat, waarna de bal via de doellijn het veld instuiterde. In de tweede helft waren De Jong (kopbal op de lat) en Willems (paal) ook dichtbij een doelpunt.

Na de enerverende fase na de pauze leken beide ploegen genoegen te nemen met een punt. Toch kwam er nog een winnaar. In de blessuretijd gleed invaller Jürgen Locadia een voorzet van Depay tegen de touwen. De drie punten gingen dus alsnog mee naar Eindhoven. Voor Excelsior, dat veilig was geweest bij een zege, is de nederlaag een nieuwe dreun. Vorige week moest de ploeg tegen SC Cambuur (1-1) ook al een late tegentreffer slikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen