Maaskant: "Kunt niet zeggen dat we niet gestreden hebben"

26 april 2015, 09:24

NAC Breda-coach Robert Maaskant vond zijn elftal goed beginnen aan de belangrijke thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Desondanks werd er met 1-3 verloren in het Rat Verlegh Stadion, waardoor de Brabanders een wonder nodig hebben om de nacompetitie nog te ontlopen.

"Ik vind dat wij de eerste helft goed voetballen, maar twee halve kansen vliegen erin", aldus Maaskant op de clubwebsite. "We proberen daarna veel druk te krijgen in het centrum en dan valt de 1-2. Ik heb altijd het geloof gehad dat we de 2-2 zouden maken. Maar in de tweede helft speelt Heracles het goed uit. Dan ebt het geloof weg. We staan op een nacompetitieplek, maar je kunt niet zeggen dat we niet gestreden hebben."

"Persoonlijke fouten", legde Demy de Zeeuw de vinger op de zere plek. "Als je goed voetbalt en je maakt persoonlijke fouten, dan sta je zo met 0-2 achter. Dan holt het naar achteren en verlies je duels, kopballen. Dat is lastig voetballen. In de tweede helft krijg je ook geen honderdprocentkansen. In deze fase moet je net iets slimmer zijn en dat mis je. Het zou stom zijn om te denken dat je de nacompetitie ontloopt. Daar mag je geen slechte dag hebben. We moeten overleven."

NAC heeft drie punten minder dan nummer vijftien Excelsior en ook een slechter doelsaldo dan de Kralingers. De Brabanders spelen in de laatste twee speelrondes nog tegen AZ (uit) en FC Groningen (thuis), Excelsior treft FC Utrecht (uit) en AZ (thuis).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen