Play-offs voor Eagles: "Nieuwe voorbereiding in gaan"

26 april 2015, 09:23

Go Ahead Eagles lijkt, met nog twee speelronden te gaan, veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. De nummer zeventien verloor zaterdagavond in de eigen Adelaarshorst met 0-2 van FC Utrecht en heeft daarom alleen nog maar een theoretische kans om rechtstreeks lijfsbehoud in de Eredivisie te realiseren.

Vorige week wonnen de Eagles nog sensationeel met 0-1 in De Kuip van Feyenoord, maar na het verlies tegen Utrecht moeten de Deventenaren nog flink aan de bak om in de Eredivisie te blijven. "Allereerst wil ik mijn complimenten maken aan het publiek", zei Dennis Demmers na afloop van het verloren duel met Utrecht. "In een uitverkocht stadion zijn ze achter de ploeg blijven staan, ook toen we het moeilijk hadden."

De Eagles verloren door twee doelpunten van Sébastian Haller. "FC Utrecht heeft een goede ploeg met spelers die individueel een wedstrijd kunnen beslissen", aldus Demmers. "De 0-1 was een teleurstelling, desondanks liet mijn ploeg het er niet bij zitten. We hebben gestreden, kregen een paar kansjes, maar hadden te weinig overtuiging in de afronding. Net op het moment dat we met twee spitsen wilden voetballen, viel de 0-2. We zijn blijven voetballen, maar de echte overtuiging ontbrak, waardoor FC Utrecht terecht heeft gewonnen."

Aan Demmers nu de taak om zijn ploeg zo goed mogelijk klaar te stomen voor de play-offs. "We moeten een nieuwe voorbereiding in gaan. Het is heel moeilijk om het om te draaien. Je komt namelijk tegenover ploegen te staan die alles te winnen hebben en wij hebben natuurlijk alles te verliezen. Maar we gaan er aan werken", aldus de coach van Go Ahead tegen FOX Sports.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen