Schaars is terug: "Heerlijk, ik heb er hard voor gewerkt"

26 april 2015, 10:04

Glansrijk was de overwinning van PSV bij Excelsior niet. De kersverse landskampioen zegevierde door een treffer van Jürgen Locadia in de blessuretijd ternauwernood met 2-3 bij de Kralingers. Drie zwaarbevochten punten, maar mooier was de terugkeer van Stijn Schaars. Na ruim een jaar blessureleed beleefde hij zijn comeback in de Eindhovense hoofdmacht.

Schaars kwam vlak voor tijd binnen de lijnen als vervanger van Luuk de Jong en was meteen weer belangrijk voor PSV. Aan de basis van het winnende doelpunt van Locadia lag voorbereidend werk van de routinier. "Het was geen assist, maar het is mooi dat uit de pass van Schaars naar Depay de goal van Locadia ontstond. Dat is natuurlijk geweldig voor Stijn, die terugkeerde na een lange tijd van afwezigheid. Dat maakte het toch een mooie avond. Hij heeft keihard gewerkt en als hij meteen zo'n belangrijke bijdrage levert, dan is dat mooi", zegt coach Phillip Cocu over de pechvogel.

Op 29 maart vorig jaar kwam Schaars voor de laatste keer in actie voor PSV 1. Wegens knieproblemen moest hij de laatste fase van het vorige seizoen, het WK en een groot gedeelte van de huidige jaargang missen. Eindelijk maakte hij dus zijn rentree. "Het is wel even een momentje, ja", glimlachte de ervaren middenvelder na afloop voor de camera van FOX Sports. "Ik ben weer terug op de velden. En als je dan ook nog een soort assist in huis hebt bij de 2-3, dan voelt het wel goed. Dit smaakt naar meer."

"Het is gewoon heerlijk, daar heb ik hard voor gewerkt", vervolgt Schaars. "Ik heb altijd gezegd dat deze groep fantastisch is. Dat je daar weer onderdeel van bent is heerlijk. Het is wel lekker als je een aandeel hebt. Ik heb een heel dubbel gevoel bij het seizoen, omdat ik fysiek niks heb kunnen bijdragen aan het kampioenschap. Ik ben wel altijd heel betrokken geweest bij de ploeg. Ik maak wel deel uit van het team, maar ik heb niet kunnen voetballen. Dat is jammer."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen