Opluchting en vreugde bij Van der Vaart: "Een droomdag"

26 april 2015, 11:27

Hamburger SV moest er maar liefst negen wedstrijden op wachten, maar zaterdag wist de geplaagde club eindelijk weer eens te winnen. Die Rothosen wonnen in de eigen Imtech Arena met 3-2 van FC Augsburg, waardoor ze van de laatste naar de zestiende plaats klommen. Ten koste van VfB Stuttgart en SC Paderborn 07 steeg de ploeg van coach Bruno Labbadia naar de plaats die recht geeft op nacompetitie, in plaats van directe degradatie.

Alle ellende kon even worden vergeten, toen het laatste fluitsignaal klonk in Hamburg. "Een stemming als deze heb ik in jaren niet meer meegemaakt", zegt Rafael van der Vaart in Bild. "Het leek wel alsof we de landstitel of de beker hadden gewonnen. De steun van het publiek heeft ons twintig procent extra gegeven. Dat hadden we nodig, eindelijk hebben we gewonnen. Het was een droomdag", glimlacht de Nederlander.

Labbadia, die onlangs het roer overnam als trainer, is opgelucht. "Deze zege hadden we nodig. We hadden de hoop en het geloof en dat heeft ons de overwinning opgeleverd. Dit is belangrijk voor de hele club en de stad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen