Cocu: "Depay kan zonder tussenstap slagen bij topclub"

26 april 2015, 11:53

Phillip Cocu denkt niet dat Memphis Depay een tussenstap nodig heeft om te kunnen slagen bij een absolute topclub. De smaakmaker van PSV wordt gelinkt aan clubs als Bayern München, Manchester United, Paris Saint Germain en Liverpool en Cocu denkt dat hij mee kan met het niveau van deze topclubs.

"Ik vind hem enorm leergierig", zegt Cocu bij FOX Sports over Depay. De coach van de kersverse landskampioen is lyrisch over de topscorer van de Eredivisie. "Als je hem dingen aanreikt, dan gaat hij ermee aan de slag. Hij denkt er over na. Hij staat zeker open voor verbetering en kritiek. Hij heeft een enorme drive. Hij wil de beste worden, hij wil slagen, hij wil altijd winnen. Ik kan genieten van zo'n speler."

Met zijn leergierigheid en kwaliteiten hoeft Depay volgens zijn trainer geen tussenstap te maken. "Het is natuurlijk aan hem, maar hij moet geen tussenstap maken. Het is een speler die heel snel kan meegroeien. Hij sluit snel aan bij het niveau, dat heeft hij bij het Nederlands elftal laten. Dat gaat hij weer doen. Ik denk dat wel dat hij zichzelf de tijd moet geven om even te wennen", besluit Cocu.

Depay maakte dit seizoen 21 doelpunten in de Eredivisie. In de Europa League was hij bovendien ook zes keer trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen