Zes Chelsea-spelers in Premier League-elftal van het jaar

26 april 2015, 13:54

De heerschappij van Chelsea in Engeland is duidelijk terug te zien in het elftal van het jaar, dat zondag bekendgemaakt is. Maar liefst zes spelers van de lijstaanvoerder maken deel uit van het team, dat door de PFA naar buiten is gebracht.

Eden Hazard, Diego Costa, John Terry, Gary Cahill, Branislav Ivanovic en Nemanja Matic (ex-Vitesse) maken deel uit van het elftal van het jaar, dat dus voor meer dan de helft uit spelers van Chelsea bestaat. Cesc Fabregas ontbreekt verrassend genoeg in het team.

Het doel wordt verdediger door Manchester United-goalie David de Gea, die dit seizoen tien keer de nul wist te houden. Ryan Bertrand completeert de achterhoede die verder uit Chelsea-spelers bestaat. De Southampton-back is overigens afkomstig van de koploper van de Premier League.

Philippe Coutinho (Liverpool) en Alexis Sánchez (Arsenal) staan op het middenveld geposteerd en Harry Kane (Tottenham Hotspur) staat samen met Diego Costa voorin. Opmerkelijk genoeg staat Sergio Agüero niet in het elftal van het jaar. De aanvaller van Manchester City is topscorer in de Premier League, met 21 doelpunten.

PFA elftal van het jaar:

De Gea; Bertrand, Terry, Cahill, Ivanovic; Hazard, Coutinho, Matic, Sánchez; Kane, Costa.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen