Slordig Cambuur ontdoet zich niet van degradant Dordrecht

26 april 2015, 14:26   Bijgewerkt: 26 april 2015, 14:33

SC Cambuur lijkt een streep te kunnen zetten door deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Henk de Jong kwam vanmiddag (zondag) op visite bij degradant FC Dordrecht niet verder dan een 0-0 gelijkspel en lijkt zodoende geen kanshebber meer voor plaats acht in de Eredivisie. Voor de formatie van Jan Everse is het punt een beloning voor het enthousiaste voetbal dat het liet zien.

Na een tegenvallende eerste helft kwam Cambuur na rust uitstekend uit de kleedkamer. De ploeg was in het eerste kwartier na de pauze enkele keren dichtbij de openingsgoal. De grootste kans was voor Mikhail Rosheuvel, die zijn geplaatste schot op de paal uiteen zag spatten. Maar ook Sander van de Streek en Bartholomew Ogbeche hadden de openingstreffer op de schoen, maar wisten net niet af te drukken.

Cambuur kon zich in de strijd om plek acht in de Eredivisie geen puntenverlies in Dordrecht permitteren. De Friezen namen daardoor steeds meer risico in de jacht op een doelpunt. In de 73ste minuut kreeg de ploeg dé kans om te scoren, maar aanvaller Ogbeche liet na om een voorzet van Furdjel Narsingh binnen te lopen. De Nigeriaan was daarvoor ook al dichtbij een goal geweest, maar hij wist ook toen een voorzet niet tegen het net te drukken. Ogbeche is clubtopscorer van Cambuur en had tegen Dordrecht veel kansen om zijn doelpuntenproductie op te krikken, maar hij had het vizier duidelijk niet op scherp staan.

{image[301549][right-half][]}De Schapenkoppen hadden het moeilijk na rust, maar probeerden in de slotfase toch nog te zoeken naar een treffer. De werklust leidde tot een kans voor Giovanni Korte, die een prima wedstrijd speelde. De aanvaller kwam vanaf de zijkant naar binnen en stuitte met zijn knal in de korte hoek op Nienhuis. Namens Cambuur had Narsingh nog een goed schot in huis, maar zijn poging vloog over het doel. Zodoende bleef het doelpuntloos en lijkt Cambuur deelname aan de play-offs om Europees voetbal te kunnen vergeten. Voor Dordrecht, dat bezig is aan de laatste wedstrijden in de Eredivisie, is het punt een beloning voor het harde werken.