FC Groningen en Feyenoord houden elkaar in evenwicht

26 april 2015, 16:32

De wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord heeft geen winnaar opgeleverd. In een grotendeels gezapige pot voetbal was de thuisploeg de sterkste in de eerste helft, de uitploeg in de tweede. Het leverde een 1-1 eindstand op. Tjaronn Chery (FC Groningen) en Jordy Clasie (Feyenoord) waren de doelpuntenmakers in de Euroborg. Vlak voor tijd stuurde scheidsrechter Higler Khalid Boulahrouz met direct rood naar de kleedkamer.

Reden genoeg voor de Rotterdammers om beter voor de dag te komen tegen FC Groningen, al was daar in eerste instantie bar weinig van te merken. In de eerste helft, waarin meer fout dan goed ging, kreeg de thuisploeg de meeste kansen. Na twintig minuten kon Chery een lange bal oppikken en richting het doel gaan. Vermeer redde knap. Een paar minuten later moest Vermeer opnieuw reddend optreden, nadat Nelom een terugspeelbal verprutste. Ditmaal was het Mimoun Mahi die de bal er eigenlijk in moest schieten, maar ook hij stuitte op de Feyenoord-keeper.

In de tweede helft ging het tempo bij de uitploeg omhoog en werden de ruimtes op het veld groter. Het leverde kansen op voor Feyenoord, maar zoals vaker dit seizoen bleken de Rotterdammers moeilijk tot scoren te komen. Eerst was het Lex Immers, die van dichtbij het doel onder vuur kon nemen, maar over de bal heen maaide. Even daarna kreeg Kazim-Richards een perfecte voorzet op het hoofd, maar hij wist de bal niet op doel te krijgen. De grootste kans voor Feyenoord was echter voor Jens Toornstra. Een voorzet van Nelom stuiterde door, nadat Kappelhof de bal verkeerd inschatte. Toornstra kon vanaf drie meter de bal intikken, maar had teveel tijd nodig en zag Padt voor zich opduiken.

De wedstrijd kende een aggressief slot. Na een opstootje tussen Kieftenbeld en El Ahmadi maakte invaller Khalid Boulahrouz volgens Dennis Higler een slaande beweging. Boulahrouz kreeg direct rood en mocht vertrekken. Het was een vreemd einde aan een verder vriendelijke wedstrijd. Feyenoord brengt zichzelf met het gelijkspel in Groningen weer in de problemen. AZ heeft later vanmiddag de kans het verschil met de derde plek te verkleinen tot drie punten. Bij FC Groningen malen ze niet om het gelijkspel: daar draait alles om de wedstrijd van aankomende zondag.