De Boer: "Blij met het punt, niet met het vertoonde spel"

26 april 2015, 17:40

Ajax mocht zondagmiddag haar handjes dichtknijpen met een gelijkspel, in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De Amsterdammers sleepten in de slotfase een 1-1 remise uit het vuur in het IJsseldeltastadion, nadat er ten onrechte een hoekschop werd gegeven. Kolbeinn Sigthórsson zorgde voor de gelijkmaker. Coach Frank de Boer koestert het punt, maar is niet tevreden over het spel van Ajax.

"Ik ben heel blij met het punt. Maar ik ben niet blij met het vertoonde spel", was de eerste reactie van De Boer na de wedstrijd in Zwolle. "De eerste helft was vrij aantrekkelijk voor het publiek. Zwolle kwam goed onder onze druk uit. Daarbij zakten wij ook iets in. PEC kreeg enkele grote mogelijkheden. Maar wij hadden in de omschakeling ook 6 of 7 grote kansen kunnen creëren. Met die omschakeling, waar we de laatste weken ook op hebben getraind, hebben we goede stappen gemaakt. Het ging alleen nu om de eindfase", aldus de Ajax-trainer volgens Ajax.nl.

"Na rust krijg je alsnog het deksel op de neus", bromt De Boer, die Jesper Drost op fraaie wijze de score zag openen. "Dat mag niet gebeuren. Daarna kreeg Zwolle kansen om de wedstrijd op slot te gooien", weet de keuzeheer van Ajax, die met invallers Sigthórsson en Mike van der Hoorn nog de gelijkmaker wist te forceren. "Dan moet de bal goed vallen. En dat gebeurde gelukkig ook. Daarom ben ik blij met een punt. Zeker als je zo laat toeslaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen