Rutten: "1-1 vlak voor rust was voor ons een dreun"

26 april 2015, 17:45

Als cruciaal moment in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-1) noemde Feyenoord-coach Fred Rutten de rake vrije trap van Tjaronn Chery op slag van rust. De oefenmeester plaatste zijn vraagtekens bij de beslissing van scheidsrechter Dennis Higler om een vrije trap te geven.

"Voor ons kwam die goal natuurlijk op een heel vervelend moment. Dat we in plaats van een 0-1 voorsprong met 1-1 de rust in gingen, was voor ons een dreun", zegt Rutten op Feyenoord.nl. Wel zag hij dat Groningen eerder al een paar keer dicht bij de gelijkmaker was. "Al waren de kansen die Groningen kreeg vooral het gevolg van foutjes van onze kant, zoals de te korte terugspeelbal van Miquel Nelom."

"We gingen vol voor de drie punten, maar ook Groningen kreeg kansen op de winst", analyseerde Rutten de tweede helft. "Daardoor kan ik uiteindelijk leven met dit gelijkspel, al ben ik er niet tevreden over. Met een overwinning hadden we het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken in de strijd om plek drie. Dat hebben we verzuimd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen