Mönchengladbach helpt Bayern aan 25ste landstitel

26 april 2015, 19:23   Bijgewerkt: 26 april 2015, 19:35

Bayern München is voor de 25ste keer in de geschiedenis kampioen van Duitsland geworden. De ploeg van coach Pep Guardiola won zaterdag al met 1-0 van Hertha BSC en zag nummer twee van de ranglijst VfL Wolfsburg zondag met dezelfde cijfers verliezen bij Borussia Mönchengladbach, waardoor Bayern met nog vier wedstrijden te spelen niet meer te passeren is.

Wolfsburg, de enige ploeg die Bayern München mathematisch nog van titelprolongatie kon houden, had voor het duel met Mönchengladbach nog goed nieuws ontvangen. Kevin De Bruyne gold als een twijfelgeval, maar de Belgische smaakmaker - hij scoorde dit seizoen al tien keer en gaf achttien assists - was fit genoeg om de volle negentig minuten te spelen.

Met De Bruyne in het elftal kon Wolfsburg echter niet winnen in en tegen Mönchengladbach. De wedstrijd leek in een 0-0 gelijkspel te gaan eindigen, maar door een doelpunt in blessuretijd keerden die Wölfe zelfs met lege handen huiswaarts. Max Kruse maakte het verschil namens BMG, waar Roel Brouwers in de basis stond. Bij Wolfsburg bleef Bas Dost op de bank.

Bayern heeft nu, met nog vier wedstrijden te spelen, vijftien punten voorsprong op nummer twee VfL Wolfsburg. Die club heeft een marge van vier punten naar Mönchengladbach, dat de derde plek overnam van Bayer Leverkusen.